Zwangerschapsbegeleiding

Individuele zwangerschapsbegeleiding op maat. Er kunnen allerlei redenen zijn waarom je liever kiest voor zwangerschapsbegeleiding op maat. Bijvoorbeeld omdat het je beter uitkomt qua planning, of omdat je graag individueel of samen met je partner voorbereid wil worden op je bevalling. Of omdat je specifieke wensen of vragen hebt. Maar er kunnen ook complicerende factoren zijn waardoor individuele zwangerschapsbegeleiding prettiger voor je is, zoals

  • Bij fysieke klachten, zoals ernstige bekkenklachten of bedrust, waardoor je niet in staat bent om met een reguliere cursus mee te doen.
  • zwangerschapscomplicaties, zoals na een miskraam, bij dreigende vroeggeboorte of
  • bij bevallingsangst of na bevallingstrauma
  • bij psychische- of psychosomatische klachten, eventueel in samenwerking met de verloskundige, behandelend psycholoog, psychiater of de POP poli.

Thessa Wiebing-Raue

Is als bekkenoefentherapeut en psychosomatisch oefentherapeut werkzaam in haar praktijk aan de Schouwinkstraat 47-A in Enschede. Daarnaast geeft zij al meer dan 20 jaar zwangerschapsbegeleiding in groepen. De laatste jaren legt zij zich steeds meer toe op het geven van individuele zwangerschapsbegeleiding op maat. Zij heeft zich gespecialiseerd in het begeleiden en behandelen van vrouwen met een gecompliceerde zwangerschappen of bij herstel of verwerking na een gecompliceerde bevalling. Of je nu een zorgeloze zwangerschap doormaakt, of als je zwangerschap juist door fysieke of psychische complicaties anders loopt dan je had verwacht, het is vrijwel altijd mogelijk om in gezamenlijk overleg de bevalling zoveel mogelijk volgens jouw wensen voor te bereiden.

Inhoud

Tijdens sessies wordt o.a het verloop van de bevalling uitgelegd en wordt er geoefend met ademhaling, ontspanning, houdingen en het opvangen van wee├źn. Ook perstechnieken en pershoudingen komen aan bod. Centraal staat de vraag: wat zijn je wensen, wat is er nodig en wat is er mogelijk? Uiteindelijk kan er samen een Geboorteplan worden opgesteld, waarin al je aandachtspunten kort en bondig worden geformuleerd.

Begeleiding aan huis

Mocht het in verband met bijvoorbeeld bedrust niet mogelijk zijn om naar de praktijk te komen dan kan de zwangerschapsbegeleiding ook aan huis - of desnoods in overleg in het ziekenhuis worden gegeven, zodat je toch beslagen ten ijs de bevalling in kunt gaan.

Vergoeding

De kosten voor individuele zwangerschapsbegeleiding op maat wordt in veel gevallen vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering onder psychosomatische fysio/oefentherapie. Tarieven als je niet voldoende aanvullend verzekerd bent: Tarieven

Thessa Wiebing-Raue is aangesloten bij:

» Folder Pelvic en psychosomatische klachten rondom bekkenklachten en zwangerschap (PDF)

Meer informatie?
Neem contact op met

Thessa Wiebing-Raue
mobiel: 06-45314645
thessawiebing@cesarenschede.nl