Verwijzing en vergoeding

Verwijzing

Oefentherapie Cesar/Mensendieck is, net als fysiotherapie, direct toegankelijk. Dat betekent dat je zonder verwijzing van je arts bij ons terecht kunt. Er wordt dan eerst een screening gedaan om na te gaan of je met de pijnklachten of hulpvraag bij ons aan het juiste adres bent. Bij een positieve uitkomst zal de therapeut aansluitend nader lichamelijk onderzoek doen en kun je zo snel mogelijk met de therapie beginnen.

Vergoeding

Oefentherapie Cesar/Mensendieck wordt, evenals fysiotherapie, door de zorgverzekeraars vergoed vanuit de aanvullende verzekering, ook de specialisaties zoals sport-, ouderen-, bekken- en psychosomatische oefentherapie. Het aantal behandelingen dat je vergoed krijgt, is per aanvullend pakket verschillend. Kijk vooraf in je polis hoeveel behandelingen je vergoed krijgt. Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars.
Wij maken je er op attent dat de vergoeding voor oefentherapie geen gevolgen heeft voor de jaarlijkse eigen bijdrage, omdat oefentherapie vergoed wordt vanuit de aanvullende verzekering.

» Tarieven (voor als je het zelf betaalt)