Wat is EMDR?

EMDR staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing, en is een therapie voor mensen die last blijven houden van de gevolgen van een schokkende ervaring, zoals een ongeval, seksueel geweld of een traumatische bevalling. Denk hierbij aan herbelevingen, nachtmerries of sterk vermijdingsgedrag (er niet aan durven/willen denken of over praten).

Werkwijze

Tijdens een sessie wordt er heel specifiek één herinnering naar voren gehaald, waar je voor jouw gevoel het meeste last van hebt. Ik leid je ondertussen af met vingerbewegingen, klikjes via een koptelefoon of tikjes op je knieën. Hier gaan we net zo lang mee door tot de emotionele lading van het moment (bijna) weg is, voor jouw gevoel wordt het rustiger of het beeld van de herinnering wat waziger.

Het kan zijn dat je de dagen na de EMDR wat emotioneler bent, ook kan je moe zijn en kan je onrustiger slapen. Vaak duurt dit 2-3 dagen. Na 2 weken is het effect van de EMDR goed duidelijk en kunnen we bepalen of er nog meer sessies op dezelfde herinnering nodig zijn, of dat er nog andere herinneringen aangepakt moeten worden.
De herinnering zal er altijd blijven en het zal nooit een fijne herinnering worden, maar het is minder emotioneel beladen als daarvoor. Hierdoor heb je er minder last van en wordt je minder beperkt in je dagelijks leven door die herinnering.

Marije Geuzebroek-de Vries heeft zich gespecialiseerd tot EMDR therapeut, om zo mensen die nog (dagelijks) last hebben van een traumatische gebeurtenis effectief te kunnen helpen.
Een sessie EMDR duurt 5 kwartier en kost € 105,00.

Meer informatie?
Neem contact op met:

Marije Geuzebroek-de Vries
mobiel: 06-28233257
marijegeuzebroek@cesarenschede.nl