Ouderenoefentherapie

Iedereen wil graag oud worden zonder al teveel beperkingen of klachten. Om klachten bij het ouder worden te voorkomen is het belangrijk om actief bezig te blijven. Vanzelfsprekende dagelijkse handelingen en bezigheden kunnen plotseling of geleidelijk steeds meer moeite gaan kosten en minder soepel verlopen als vroeger. Spieren worden strammer en gewrichten minder soepel. Daarnaast kunnen er ook andere factoren meespelen zoals het ontstaan van artrose, reuma of de ziekte van Parkinson waardoor bewegen in het dagelijks leven niet meer zo vanzelfsprekend is.

Ouderenoefentherapeut

De ouderenoefentherapeut is specialist in het verbeteren van houding en beweging bij ouderen, gericht op het toepassen in het dagelijks leven. Door middel van oefeningen kan de ouderenoefentherapeut ouderen trainen en adviseren hoe ze het beste kunnen bewegen om zo mobiel en fit mogelijk te blijven. De dagelijkse handelingen en bewegingen staan centraal tijdens de behandeling. Zo wordt er veel aandacht besteed aan het traplopen, bukken en tillen, zitten en opstaan, omdraaien in bed, huishoudelijke taken en valpreventie.

Beweeggroep Fit en Vitaal 65+

Bij ouderen neemt het risico op vallen toe met de jaren. Zo is bekend dat 1 op de 3 mensen boven de 65 jaar minstens een maal per jaar valt, met soms ernstige gevolgen. Door actief te blijven bewegen en bewust om te gaan met het lichaam, kun je het risico op vallen verminderen. Dit is mogelijk door een individuele behandeling bij de ouderenoefentherapeut, of door deel te nemen aan het beweegprogramma ‘Fit & vitaal 65+’.

Beweeggroep 'Fit & vitaal 65+'
» Beweeggroep 'Fit & vitaal 65+' (PDF)

Oefentherapie aan huis

Behalve in de praktijk worden dagelijkse bewegingen indien nodig ook thuis geoefend, zodat de therapeut een beeld kan krijgen van de persoonlijke situatie en daar ter plekken oplossingen voor kan aandragen. Mocht je niet in staat zijn om naar de praktijk te komen, dan is het ook mogelijk om op verwijzing van de behandelend arts aan huis behandeld te worden. Debbie Verkleij heeft zich na haar opleiding tot oefentherapeut Mensendieck gericht op het behandelen van ouderen.

Meer informatie?
Neem contact op met Debbie Verkleij
mobiel: 06-21833550
[email protected]